Kladionice kažu: Francuska favorit za zlato na EP

Sjeverna Irska najveći autsajder

Kladionice kažu: Francuska favorit za zlato na EP

Za nešto manje od mjesec dana počet će Evropsko prvenstvo u Francuskoj, na kojem će prvi put u historiji učestvovati 24 reprezentacije.

Prema predviđanjima kladionica, najveći favorit za osvajanje zlatne medalje je domaća selekcija Francuske, na koju se nudi koefijent 4,00.

Aktuelni svjetski prvak Njemačka je drugi favorit prvenstva (4,50), a zatim slijede Španija (6,50), Engleska (9), Belgija (12), Italija (17) i Portugal (21).

Interesantno, selekcija Hrvatske dobro kotira prema kladionicama, koji naše zapadne susjede stavljaju na osmo mjesto sa koeficijentom 26.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Kada je riječ o najvećim autsajderima, nema previše iznenađenja i sve je očekivano. Najmanje se očekuje od Sjeverne Irske, na koju se nudi koeficijent 251, dok je 'kvota' na Albaniju i Mađarsku 201.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi