Deset godina od senzacije Wolfsburga: Gdje su i šta rade danas članovi zlatne generacije?

Uspjeh koji će se zauvijek pamtiti

Deset godina od senzacije Wolfsburga: Gdje su i šta rade danas članovi zlatne generacije?

E. Čaušević

Prije nekoliko dana napunilo se punih deset godina od velike senzacije u njemačkom fudbalu kada je ekipa Wolfsburga osvojila titulu u Bundesligi nakon nevjerovatne sezone.

Partije popularnih Vukova pomno su se iz sedmice u sedmicu pratile u Bosni i Hercegovini jer su tada ovaj tim na svojim plećima nosili Zvjezdan Misimović i Edin Džeko.

Mnogi navijači Wolfsburga su sigurni da više nikada neće imati tako dobar tim za koji je samo nebo bio granica. Nažalost ova priča trajala je samo jednu sezonu jer se ekipa počela "raspadati" nakon što su evropski velikani upetljali prste i počeli slati milionske ponude.

Najveće zvijezde Wolfsburga tada su sigurno bili Džeko, Misimović i Grafite koji su nosili ovaj klub do titule prvaka Njemačke. Grafite je te godine dao čak 28 golova, a Džeko je odmah bio iza njega sa 26.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Misimović je bio glavna spona u veznom redu, a sezonu je završio sa rekordnih 20 asistencija. No, i pored ovog trojca u Wolfsburgu je bilo fantastičnih fudbalera te sezone, a mnoge ste sigurno zaboravili.

No, ovo vam je prilika da se prisjetite gdje su i šta danas rade članovi nezaboravne generacije prvaka Njemačke iz 2009. godine.

1/15 Kreni

Top Komentari

gumenakita
Misimovic je tada mnoge igrace napravio boljima,primjer Grafite,Dzeko.....
4 0
Arnel925
Boli me racku gdje su
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije