Zvjezdan Misimović posjetio Wolfsburgov muzej, a onda na Instagramu "prozvao" Džeku i Grafitea

Deset godina od velikog poduhvata

Zvjezdan Misimović posjetio Wolfsburgov muzej, a onda na Instagramu "prozvao" Džeku i Grafitea

E. Čaušević

Wolfsburg je prije deset godina napravio veliku senzaciju u Njemačkoj nakon što su uspjeli da osvoje titulu u Bundesligi.

Jasno je da su u Njemačkoj Bayern i Borussia Dortmund uvijek prvi favoriti za osvajanje titule prvaka, ali prije deset godina Wolfsburg je sve oduševio svojim igrama i na kraju je zasluženo postao prvak Njemačke.

Naravno, ta sezona se posebno pratila u Bosni i Hercegovini jer su Vukove do titule vodili Edin Džeko i Zvjezdan Misimović koji su uz Grafitea bili najvažniji dio šampionskog tima.

Grafite je dao čak 28 golova te sezone, dok je Džeko dao dva manje i tada je dokazao da se radi zaista o fantastičnom napadaču. No, blistao je i Misimović koji im je asistirao za većinu golova jer je imao tada rekordnih 20 asistencija.

Wolfsburg ove godine obilježave deset godina od historijske titule, a očekuje se da većina igrača dođe na proslavu. Misimović je već danas posjetio bivši klub i odlučio je obići i muzej.

Popularni Miske je na svom Instagram profilu objavio nekoliko snimaka iz muzeja gdje su dresovi legendarne generacije, ali i dio gdje su izložene kopačke njega, Džeke i Grafitea iz sezone koja će se još dugo pamtiti.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Top Komentari

Harisss
Klub koji u svojoj istoriji nije nikad osvojio Bundes ligu dok se nisu pojavili Dzekson i Miske. Ovo ce jos dugo biti najvrijedniji eksponati u klupskom muzeju. Pogotovo u danasnje vrijeme kada je razlika izmedju klubova u finansijskoj moci drasticno velika.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi