Deset najsvjetlijih noći na Anfieldu, u Ligi prvaka: Gdje je tu Manchester City?

Savršena noć Liverpoola

Deset najsvjetlijih noći na Anfieldu, u Ligi prvaka: Gdje je tu Manchester City?

Fudbaleri Liverpoola ostvarili su veličanstven trijumf u četvrtfinalu Lige prvaka protiv lidera engleskog šampionata Manchester Cityja.

Pobjeda od 3:0 jedna je od upečtljivijih posljednjih godina, jednom nogom Redsi su u polufinalu, no novinari Mirrora tvrde da je bilo ljepših noći i značajnijih podviga.

Načinjena je lista od deset najljepših utakmica za navijače, od početka ovoga formata Lige prvaka (1993.), a sinoćnji meč svrstan je tek na sedmu poziciju.

10. Liverpool - Barcelona 0:1, 6. mart 2007.

Slavili su Redsi u prvom meču na Kamp Nouu 2:1 (Brelamy, Riise), uspjevši zadržati najbolje gostujuće igrače, Ronaldinha, mladog Messija, Eta. Gudjonsen je ušao s klupe i zabio pobjedonosni gol, ali se domaćin ipak radovao.

9. Liverpool - Inter 2:0, 18. februar 2008.

Imali su Italijani igrača manje jer je Marco Materazzi dobio crveni karton u prvom poluvremenu, ali su izdržavali do šest minuta prije kraja. Onda su bljesnuli Kuyt i Gerrard.

8. Liverpool - Roma 2:0, 19. mart 2002.

Pet meseci nakon operacije srca i savjetovanja liječnika, Gerard Houllier se pojavio na travnjaku Anfielde u utakmici kada je Liverpool morao pobijediti Romu Fabia Capella s dva gola da bi prošla u narednu fazu.

Rani gol Jarija Litmanena te kasni Emila Heskeya donio im je potrebni trijumf.

7. Liverpool - Manchester City, 4. april 2018.

Šta reći? Nakon 31 minute gosti su bili devastirani, a tim Pepa Guardiole nje uspio do kraja šutirati u okvir gola.

6. Liverpool - Arsenal 4:2, 8. april 2008.

Sami Hyypia je poništio gol Abou Diabya, a onda je nakon gola Fernando Toresa, Emmanuel Adebayor poveo Gunnersa nakon briljantnog istrčavanja Thea Walcotta.

Ali, nekoliko sekundi kasnije, Kolo Toure je srušio Ryana Babela i Steven Gerrard je postigao pogodak. Babelje kasnije zapečatio sudbinu londonskog tima.

5. Liverpool - Juventus 2:1, 5. april 2005.

Ekipa Liverpoola sa Scottom Carsonom, Djimi Traoreom, Igorom Bišćanom, Antoniom Nunezom i Anthony Le Tallecom nije baš ličila da može pobijediti Juventus, ali su ih pobijedili.

Golovi u prvih 25 minuta Samija Hyypie i Luisa Garcie - bili su više nego što je Juvestus uradio preko Fabija Cannavara.

4. Liverpool - Real Madrid 4:0, 10. mart 2009.

Evropski kraljevski Real eliminiran je od strane nemilosrdnog Liverpoola, koji je na Enfieldu poduplao pobjedu pobjedu 1:0 sa Santiago Bernabeua.

Fernando Torres je postigao prvi gol, Steven Gerrard je dodao još dva do poluvremena, a potom je Andrea Dossena - da, Andrea Dossena - zabio četvrti.

3. Liverpool - Chelsea 1:0 (4:1, penalima), 1. maj 2007.

Danijel Agger je u prvom poluvremenu izjednačio polufinale nakon gola Joe Colea na Stamford Bridgeu, a onda je Pepe Reina odbranio penale Arjena Robbena i Geremija.

Dirk Kuyt je imao čast da izvede pobednički udarac nakon što su Zenden, Xabi Alonso i Steven Gerrard prethodno bili sigurni.

2. Liverpool - Olympiakos 3:1, 8. decembar 2004.

Na poluvremenu ovog duela u grupnoj fazi, Liverpool je gledao prema Kupu UEFA, ali su Florent Sinama-Pongolle i Neil Mellor vratili nadu u drugom dijelu da domaćin može do trijumfa od dva razlike..

Ipak, slavu je pobrao Steven Gerrard koji je udarcem s vrha šesnaesterca izazvao zemljotres na Kopu.

1. Liverpool - Chelsea 1:0, 3. maj 2005.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nevjerovatna pobjeda Liverpoola u finalu Lige šampiona 2005. godine ne bi bila moguća da u revanšu polufinala na Anfieldu Liverpool nije slavio protiv Chelsea. Već u 4. minuti Luis Garcia je postigao gol, a i danas se vode polemike da li je lopta prešla gol liniju.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije