Detalj koji je privukao pažnju: Zar ni pomoću VAR-a ne vidite?
(Foto: EPA)

Je li Mažić pogriješio?

Detalj koji je privukao pažnju: Zar ni pomoću VAR-a ne vidite?

M. Šljivak

Gabriel Jesus pao je tokom drugog poluvremena susreta Brazil - Belgija u kaznenom prostoru nakon duela sa Vincentom Kompanyjem.

Očekivano, nakon ovog starta belgijskog defanzivca Brazilci su tražili penal, ali je srpski sudija Milorad Mažić pokazao da penala nema.

Potom je korišten i VAR. Međutim, i sudije u sobi nisu vidjele ništa sporno i meč je nastavljen, a Brazil nije dobio penal.

Na društvenim mrežama međutim su drugačije vidjeli ovu situaciju. Tvrde da je penal postojao i da su sudije oštetile Karioke.

"Najgora odluka koju sam ikad vidio. Još je gore što su koristili i VAR", samo je jedan u  nizu komentara.

Top Komentari

kempa
Nije pogriješio. Da bi bio prekršaj lopta mora biti u igri. U ovom slučaju lopta je čitavim obimom prešla liniju i samim tim nije u igri. Kontakt je nastao nakon što je lopta prešla liniju i završila u gol-autu.
31 5
mico
naravno da vide, stavili su njemce za var da se prave da ne vide...islompleksirani njemci ,bolesnici nije im dzaba hitler vladao ...
0 24

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi