Brazil ponovo u suzama: Crveni đavoli poslali Neymara i društvo kući!
Karioke ponovo ostaju bez naslova prvaka svijeta (Foto: EPA)

Belgija u polufinalu Mundijala

Brazil ponovo u suzama: Crveni đavoli poslali Neymara i društvo kući!

Midhat Šljivak

Fudbalska reprezentacija Belgije savladala je večeras u Kazanu slekciju Brazila sa 2:1 i ostvarila je plasman u polufinale Svjetskog prvenstva.

Fantastično prvo poluvrijeme donijelo je dva pogotka, oba u mreži Brazila, koji se sigurno nije nadao ovakom razvoju situacije.

Karioke su istina bolje ušle u meč. Paulinho je dva puta bio u izglednim pozicijama za postizanje pogodaka, ali se nije najbolje snašao, a Thiago Silva je pogodio stativu nakon ubačaja iz kornera.

Belgija je iz prve šanse došla do gola. Igrala se 13. minuta kada Chadli ubacuje iz kornera, a nesretni Fernandinho pogađa vlastitu mrežu za vodstvo Crvenih đavola od 0:1.

Potom je uslijedilo nekoliko opasnih napada sa obje strane. Marcelo je bio najopasniji kod Karioka, da bi u 31. minuti selekcija Brazila doživjela novi šok.

Belgijanci su odradili zaista sjajnu kontru. Završio ju je Kevin De Bruyne fantastičnim golom za prednost od 0:2.

Do kraja prvog poluvremena još nekoliko dobrih šansi na obje strane. Međutim, rezultat se nije mijenjao i Belgija je sa dva gola prednosti otišla na odmor.

Očekivano, Brazil u nastavak kreće žestoko kako bi se što prije vratili u meč. Međutim, Belgija je odbijala jako dobro napade i pravili su velike probleme kontrama.

Imale su doduše obje selekcije šanse da dođu do gola, ali ih nisu iskoristili. S jedne strane je tukao Hazard sa druge Doulgas Costa, ali do 76. minute mreže su mirovale.

Tada je na scenu stupio Renato Augusto. Rezervista je sjajno pogodio za 1:2 na asistenciju Coutinha i Karioke su se vratile u život.

Pet minuta kasnije isti igrač promašuje veliku šansu za izjednačenje, a Karioke su krenule na sve ili ništa. Prijetio je potom Coutinho nakon asistencije Neymara, ali ni on nije bio precizan.

Pokušavao je Brazil na sve načine da dođe do izjednačenja. Međutim, u tome nisu uspjeli i na kraju je Belgija odbranila prednost uz čudesnu odbranu Courtoisa nakon udarca Neymara, te ide u polufinale.

Za veliko finale Crveni đavoli će se boriti protiv Francuske i to će biti još jedan veliki spektakl.

Svjetsko prvenstvo, četvrtfinale:

Brazil - Belgija 1:2 (Renato 76' / Fernandinho 13'ag, De Bruyne 31')

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

BRAZIL: Alisson, Fagner, Silva, Miranda, Marcelo, Paulinho, Fernandinho, Coutinho, Willian, Jesus, Neymar.

BELGIJA: Courtois, Alderweireld, Kompany, Vertonghen, Meunier, Witsel, Fellaini, Chadli, De Bruyne, Lukaku, Hazard.

Top Komentari

Bayern Munchen
Mi smo ovu Belgiju raznijeli prije par godina u njihom dvoristu !! A gdje smo mi sada...
20 3
Chupy
Strasna utakmica. Najbolja do sada. Upoznao sam jednog novog Neymara. Kada Brazil gubi, kad "dobije" po cvolikama, lezi najvise 2 sekunde i stend up :) Igracina je, al je u dusi negdje pickica i jednostavno on ne moze bez tog "teatra", mislim da ima kratki spoj u glavi :) Zamjerim Belgiji na povlacenju u dr poluvremenu, krajnje kukavicki su igrali i mogli su popusit zbog toga.
15 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi