Detalji dijele Patrika Schicka od iznenađujućeg transfera

Ni u Romu ni u RB Leipzig

Detalji dijele Patrika Schicka od iznenađujućeg transfera

A. Čaušević

Patrik Schick je prošlu sezonu kao fudbaler Rome proveo na posudbi u RB Leipzig. 

RB Leipzig koji je oduševio ove sezone u Ligi prvaka je imao mogućnost da otkupi ugovor od italijanskog kluba, ali je na kraju odustao.

Međutim, Schick se neće vratiti u Romu, već će ostati u Bundesligi. Tuttomercato tvrdi da je 24-godišnjak blizu potpisa sa Bayer Leverkusenom.

Visina transfera zajedno sa bonusima iznosit će 29 miliona eura, a češkog napadača dijele samo detalji od potpisa za popularne Apotekare.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Prije potpisa za Romu 2018. godine Schick je bio blizu Juventusa, međutim Bianconeri su u posljednji čas odustali od transfera. Karijeru je počeo u Sparti iz Praga, a potpunu afirmaciju doživio u Sampdoriji.

U dresu RB Leipziga je igrao sasvim pristojno, Julian Nagelsmann ga je koristio na 28 mečeva u svim takmičenjima, a reprezentativac Češke je zabio deset golova.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi