Legendarni napadač uporedio Džeku i Milika i otkrio ko je bolji: "On je zvijer u penal zoni, ali..."

Zna šta je najbolje za Romu

Legendarni napadač uporedio Džeku i Milika i otkrio ko je bolji: "On je zvijer u penal zoni, ali..."

Endin Čaušević

Ovih dana u Italiji se najviše piše o tome da će Edin Džeko nakon pet godina napustiti Romu i potpisati za Juventus.

Džeko je u rimski klub stigao 2015. godine iz Manchester Cityja, te je sjajnim igrama postao jedan od najboljih strijelaca u historiji Romi. No, iako ima ugovor na još dvije godine čini se da je bh. napadač odlučio da je vrijeme za novi izazov.

Mediji u Italiji jučer su objavili da će Džeko pojačati Juventus, te da je pristao na ovaj transfer. Očito da Dijamant želi u finišu karijere da ide u klub koji se bori za trofeje u svim takmičenjima, a sigurno da mu prija i činjenica da Andrea Pirlo želi dovesti baš njega.

Roma bi od ovog transfera trebala zaraditi deset miliona eura plus dva miliona bonusa. Oni planiraju taj novac uložiti u Džekinu zamjenu, a trenutno im je glavna meta poljski napadač Arkadiusz Milik.

Potražite više informacija na temu Serie A:

O svemu tome oglasio se i legendarni napadač Rome, Abel Balbo, on smatra da je za rimski klub najbolje da Džeko ostane jer se radi o fantastičnom igraču, ali u slučaju da ode u Juventus onda vjeruje da bi Milik bio dostojna zamjena.

"Koga preferiram? Džeko igra odlično s timom i ovdje je srušio taj zid od 100 golova i njegova priča u Romi govori sama za sebe. Znamo dobri i Milika i on je više 'zvijer' u penal zoni. Svaki napadač je dobar na neki svoj način. Ako Džeko želi da ide mislim da je Milik odlična zamjena. Ipak, ako Džeko želi ostati onda je to za Romu najbolje jer mislim da je on kvalitetniji igrač", rekao je Balbo.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

spectron
Do večeras brat,bratu još 4-5 naslovnica kako za Džeku,tako i za Messija :)
9 3
zvjezdan10
Roma sama sebe ukopava svake godine ,trazi problem tamo gdje ga nema.Opet se rješavaju najboljeg igrača.
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi