Detalji ugovora koji čeka Zlatanov potpis

Ibrahimović se izgleda vraća u Milan

Detalji ugovora koji čeka Zlatanov potpis

Nakon što je italijanski "transfer guru" Gianluca Di Marzio saopštio da je Zlatan Ibrahimović rekao "da" Milanu, to su uskoro potvrdili brojni italijanski mediji.

Nakon nekoliko preokreta u pregovorima navodno su Milan i iskusni Švedski napadač konačno postigli dogovor, pa će Ibrahimović ponovo obući crveno-crni dres. Ako je vjerovati italijanskim medijima, Šveđanin će vrlo brzo biti zvanično predstavljen kao novo pojačanje Rossonera.

Najviše prepreka tokom pregovora pravili su uslovi ugovora, tačnije razlike između onoga što je Ibrahimović tražio i onoga što su Rossoneri bili spremni ponuditi.

Ipak, konačno je pronađen zajednički jezik, a Calciomercato.com sada donosi detalje ugovora kojeg će Ibrahimović uskoro i potpisati.

Navodno je na stolu šestomjesečni ugovor, do juna 2020. godine. Milan će Ibrahimoviću za taj period isplatiti tri miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U ugovor je ugrađena i opcija produženja saradnje za još jednu godinu, a njeno aktiviranje je vezano za nekoliko specifičnih uslova. Uglavnom će zavisiti od učinka sada već bivšeg napadača LA Galaxyja u dresu Milana kada su u pitanju golovi i asistencije, a vjeruje se da eventualno produženje saradnje neće zavisiti od toga da li će Rossoneri izboriti plasman u naredno izdanje Lige prvaka.

Podjsetimo, Zlatan Ibrahimović je dres Milana nosio od 2010. do 2012. godine kada je otišao u PSG.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi