Devet igrača Barce i Reala u najboljem timu godine
Foto: EPA

Otkriven idealni tim kojeg će proglasiti FIFA

Devet igrača Barce i Reala u najboljem timu godine

Midhat Šljivak
Teme:

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) proglasiće najboljeg fudbalera svijeta po njihovom izboru na ceremoniji koja će se održati 9. januara u Zurichu.

Od ove sezone ponovo je nagrada za najboljeg na svijetu razdvojena između FIFA-e i France Footballa, a ranije je pobjedu ispred Lionela Messija po izboru ovog magazina odnio Cristiano Ronaldo.

Očekuje se da će Portugalac i u izboru krovne kuće svjetskog fudbala trijumfovati, a na gala večeri biće izabran i najbolji tim 2016. godine.

Pojedini mediji su uspjeli unaprijed da se dokopaju liste najboljih 11 fudbalera i na njoj dominiraju igrači Real Madrida i Barcelone.

Čak devet od jedanaest igrača dolaze iz španskih velikana Barcelone i Real Madrida.

Čast ostalih klubova brane golman Bayerna Manuel Neuer, te štoper PSG-a Thiago Silva.

Ovako izgleda tim godine po izboru FIFA-e:

Neuer, Ramos, Pique, Silva, Marcelo, Kroos, Modrić, Iniesta, Ronaldo, Messi, Neymar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi