'Devetka' u Milanu je nakon odlaska Inzaghija postala ukleta

Ni Piatek nije uspio

'Devetka' u Milanu je nakon odlaska Inzaghija postala ukleta

Čini se kako je broj devet u Milanu postao uklet i bilo koji napadač koji u posljednjih nekoliko godina dobije ovaj broj ne opravda povjerenje čelnika. 

Posljednji u nizu koji je nosio broj devet a imao je vrlo lošu statstiku je Poljak Krzysztof Piatek. On je jučer i zvanično napustio klub i 'devetka' je ponovo slobodna.

Piatek nije ni, prvi, a možda ni posljednji koji u posljednje vrijeme nije opravdao ovaj broj u Milanu. Prije njega, od sezone 2012/13, ovaj broj su nosile brojne zvijezde, ali svaka je podbacila.

Crnu seriju s ovim brojem počeo je Alexander Pato u sezoni 12/13. Postigao je samo dva gola u sedam mečeva. Kasnije je devetka pripala Alesandru Matriju koji se u strijelce upisao tek jednom na 18 mečeva.

Užasnu seriju nastavio je Fernando Torres sa jednim golom na 10 mečeva, a poslije njega došao je Mattia Destro i postigao tri gola na 15 mečeva.

S devetkom se oprobao i Brazilac Luiz Adriano, ali i njemu je prisjela jer je pogodio samo četiri puta na 26 mečeva. Kasnije se prebacio na 'sedmicu', ali ni tu ga nije išlo i brzo je otišao u Spartak iz Moskve.

Gianluca Lapadula je bio sljedeći koji se usudio uzeti pomenuti broj i postigao je osam golova na 29 mečeva te otišao na posudbu u Genovu, a na njegovo mjesto je za 38 miliona eura došao Andre Silva. On je postigao 10 golova na 40 mečeva.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Poslije njega stiže igrač od kojeg se zaista mislilo da će prekinuti crnu seriju s brojem devet. U pitanju je Gonzalo Higuain ali on je postigao tek osam golova na 22 meča i otišao u Chelsea. Piatek je došao na njegovo mjesto i dao pet golova na 20 utakmica pa otišao nakon godinu dana u Herthu.

Dakle, od odlaska legendarnog Filippa Inzaghija iz Milana 'devetka' je kao ukleta i vidjet ćemo ko će se sljedeći usuditi da je uzme.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi