DFB saopštio odluku o Hansiju Flicku i naljutio njemačku javnost

Htjeli su promjenu

DFB saopštio odluku o Hansiju Flicku i naljutio njemačku javnost

Esmer Oštraković

Reprezentacija Njemačke potpuno je podbacila na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu koje se igra u Kataru, te se očekivala smjena selektora Hansija Flicka.

Naime, Njemačka je eliminisana sa Svjetskog prvenstva već nakon grupne faze, a koštao ih je poraz od Japana na otvaranju Mundijala.

Za još jedan loš rezultat reprezentacije javnost je krivila selektora Hansija Flicka, te se očekivalo da će dobiti otkaz u narednim danima.

Mediji u Njemačkoj su prenijeli informacije da je Flick bivši, te da je poznat i njegov nasljednik i da će to biti bivši trener Chelseaja, Thomas Tuchel.

Međutim ništa od toga se neće desiti, jer je Fudbalski savez Njemačke odlučio da zadrži povjerenje u Flicka.

Ovo se sasvim sigurno neće svidjeti javnosti u Njemačkoj jer njihova reprezentacija u posljednje vrijeme ne igra onako kako su navikli.

Oglasi

Nadali su se novinari i navijači promjeni na klupi reprezentacije, ali to se neće dogoditi, te selektor ostaje Hansi Flick.

To su potvrdili danas i iz Fudbalskog saveza Njemačke.

"Bernd Neuendorf, Hans-Joachim Watzke i Hansi Flick danas su imali konstruktivan razgovor o trenutnoj situaciji i perspektivi reprezentacije", stoji u objavio DFB-a.

Izjavu je dao i Hansi Flick, te je potvrdio da ostaje selektor do 2024. godine.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Želimo da cijela Njemačka stane iza nacionalnog tima 2024. godine na Evropskom prvenstvu. Možemo dosta više nego što smo uradili u Kataru. Izvukli smo svoje lekcije", rekao je Flick.

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
Trebali su iskoristiti to što je Tuchel slobodan. Vidićemo već na Euru da li su napravili ispravan potez što su ga zadržali na klupi...
1 0
koraj
Kas se novinar sām demantuje u roku od pola sahata:)
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi