DFB odgovorio Ozilu: Nije bilo nikakvog rasizma prema tebi

Nastavlja se drama

DFB odgovorio Ozilu: Nije bilo nikakvog rasizma prema tebi

E. Čaušević

Fudbalski savez Njemačke (DFB) oglasio se nakon što je Mesut Ozil jučer putem zvaničnog saopštenja potvrdio da više neće igrati za reprezentaciju Njemačke.

Ozil se našao na udaru njemačke javnost prije nekoliko sedmica kada se u javnosti pojavila fotografija njega i Ilkayja Gundogana s turskim predsjednikom Erdoganom. U Njemačkoj su smatrali da Erdogan koristi njihove igrače za političke poene, a navijači su čak izviždali Ozila i Gundogana u narednim utakmicama.

Nakon svega Ozil je odlučio da se oprosti od igranja za Njemačku, te je poručio da ga boli sve to što su govorili na njegov račun, a da mu je najviše krivo jer je siguran da se to dešava samo zato što je musliman. DFB se danas zvanično oglasio porukom da Ozil nije dobio nikakve uvrede, te da nije bilo rasizma.

"Žao nam je što je Mesut Ozil odlučio da više neće igrati za nacionalni tim. Ipak, imamo obavezu da demantujemo da smo mi krivi za to i nije bili nikakvog rasizma s naše strane prema Ozilu. Raznolikost u reprezentaciji je naša snaga i zbog toga imamo obavezu da ovo javno demantujemo. Živimo i igramo zajedno bez obzira odakle je neko dođao. Uvijek smo bili ujedinjeni i to će ostati tako. Fotografija s Erdoganom je među navijačima izazvala razna pitanja i mi nismo imali ništa s tim", poručio je DFB.

Top Komentari

SEIKO
Ti si prevara od igrača, švabe skontale i noga.
13 21

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi