Burnić oduševio u Dresdenu, na kraju sezone moguće dvije opcije

Potencijalni reprezentativac BiH

Burnić oduševio u Dresdenu, na kraju sezone moguće dvije opcije

Posudba u Dynamo Dresden za potencijalnog reprezentativca BiH Dženisa Burnića ispostavila se kao pun pogodak.

Nijemac bh. korijena u Dynamo je otišao ljetos nakon što se prethodno u Borussiji nije izborio za ozbiljniju minutažu, a ono što je dosad pokazao u potpunosti je zadovoljilo i jedne i druge, pa se uveliko šuška o onome što dolazi na kraju sezone.

Mediji u Njemačkoj, uključujući i eminentni Bild, pišu kako u Dynamo ozbiljno razmatraju mogućnost da Burnićev ugovor otkupe od Borussije, ali nije isključeno ni da ga 'Milioneri' vrate u svoje redove, te mu daju još jednu šansu na Westfalenu.

Glede budućnosti mnogo informacija nema ni sam Burnić.

"Osjećam se ugodno u Dresdenu, ali ne znam šta će vrijeme donijeti. Na klubovima je da se dogovore", kazao je talentovani Burnić.

Burnić je u Dynamo dobio ono čemu je težio - minutažu. Otkako je došao u klub odigrao je od početka do kraja gotovo svaku utakmicu, a na posljednjoj protiv St. Paulija je postigao i prvi gol, kojim je, ispostavit će se, Dynamo i matematički osigurao opstanak.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Iako trenutno nastupa za U20 reprezentaciju Njemačke, nije isključeno da u budućnosti ovog mladog fudbalera budemo gledali u dresu BiH, na čemu je za vrijeme svog mandata radio i Mehmed Baždarević. Štaviše, otkrio je da mu je Burnić rekao da namjerava igrati za BiH.

U prošlosti su njemački dres za onaj BiH mijenjali Mario Vrančić, Ermin Bičakčić, Sead Kolašinac...

Promo

Top Komentari

nightcry
on je samo u vašim glavama "potencijalni reprezentativac" a u našem savezu ne znaju nabrojati ni cijelu prvu postavu vlastite A selekcije - sve ljudi od fudbala, arhitekture i sporta...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi