Dženis Burnić napustio Borussiju, do kraja sezone na posudbi

Želja mu je igrati za BiH

Dženis Burnić napustio Borussiju, do kraja sezone na posudbi · Zvanično

Bosanac s njemačkim pasošem Dženis Burnić posljednjeg dana januarskog prijelaznog roka napustio je Borussiju Dortmund!

Burnić u Njemačkoj važi za veliku nadu, u periodu kada je Tuchel vodio 'milionere' odigrao je i nekoliko utakmica za Borussiju, ali u međuvremenu za status se nije izborio i igrao je pretežno za drugi tim u 4. ligi.

Iako su prethodnih dana mediji u Njemačkoj pisali kako Borussia nije dobila nijedan upit za Burnića, u samom finišu prijelaznog roka pojavio se drugoligaš Dynamo Dresden u kojem će ovaj mladi vezista na kraju boraviti na posudbi do kraja sezone.

Da je posao završen potvrdio je i Dynamo Dresden na zvaničnoj stranici, poželjevši pritom Burniću dobrodošlicu, a zadovoljstvo zbog njegovog dolaska nije skrivao ni sportski direktor Ralf Minge.

"Vrlo smo zadovoljni što smo se dogovorili s Borussijom", kazao je, između ostalog, Minge.

Inače, Burnić trenutno nastupa za U20 reprezentaciju Njemačke, međutim nije tajna kako ima želju u budućnosti nastupati pod zastavom Bosne i Hercegovine, što je potvrdio i bivšem selektoru Mehmedu Baždareviću.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti