DFB Pokal: Tim iz Regionalne lige napravio senzaciju, dalje prošli Hoffenheim, Schalke...
Saarbrucken je prošao u osminu finala

Nekoliko zanimljivih rezultata

DFB Pokal: Tim iz Regionalne lige napravio senzaciju, dalje prošli Hoffenheim, Schalke...

S. Pašalić

U okviru šesnaestine finala njemačkog Kupa danas je odigrano osam mečeva.

Pored Bayerna koji je gubio od Bochuma do 83. minute, a onda stigao do preokreta i pobjede, još je bilo nekoliko zanimljivih rezultata.

Hoffenheim je stigao na gostovanje kod Duisburga i slavio je sa 2:0, a golove su postigli Grilitsch u 53. i Adamyan u 58. minuti. Ermin Bičakčić je odigrao cijeli meč za goste.

Union Berlin je iznenadio Freiburg u gostima i upisao je pobjedu rezultatom 3:1, a još veće iznenađenje je napravio tim iz Regionalne lige, Saarbrucken koji je na svom terenu sa 3:2 bio bolji od Kolna koji igra u Bundesligi.

Stuttgart je nakon produžetaka bio bolji od Hamburga sa 2:1 i prošao dalje, a također je to uspjelo i Schalkeu koji je sa 3:2 savladao u gostima Bielefeld sa 3:2.

Bayer Leverkusen je sa minimalnih 1:0 bio bolji od Paderborna na svom terenu, a Karlsruher je istim rezultatom bio bolji od Darmstadta u gostima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi