Hoffenheim očajno otvorio meč, pa u nastavku ipak stigao do pobjede protiv Schalkea
Hoffenheim je stigao do druge vezane pobjede

Gosti nisu svoju dominaciju pretvorili u golove i zato su kažnjeni

Hoffenheim očajno otvorio meč, pa u nastavku ipak stigao do pobjede protiv Schalkea

S. Pašalić, foto: EPA

Hoffenheim je u posljednjoj utakmici 8. kola Bundeslige dočekao Schalke i slavio sa 2:0.

Već u 4. minuti Caliguri je mogao šokirati domaće navijače kada je sjajno izveo slobodan udarac, ali je lopta pogodila stativu.

Gosti su i nakon toga bili dosta bolji tim, ali se rezultat do poluvremena nije mijenjao.

I u nastavku je Schalke bio bolji tim na terenu, ali je u 72. minuti Hoffenheim ipak stigao do vodstva kada je Andrej Kramarić natrčao na odbijenu loptu i pogodio za 1:0.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U 85. minuti su domaći riješili sve dileme oko pobjednika nakon što je Ihlas Bebou pogodio za konačnih 2:0. Ermin Bičakčić je kod domaćih u 76. minuti ušao u igru.

Hoffenheim sada ima 11 bodova i nalazi se na 11. mjestu, dok je Schalke ostao na 14 bodova i ostao je na 6. mjestu na tabeli.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi