Di Biagio se predao: Sada je naš cilj samo da ne budemo zadnji

SPAL putuje u Seriju B

Di Biagio se predao: Sada je naš cilj samo da ne budemo zadnji

Šef stručnog štaba SPAL-a Luigi Di Biagio je odustaio do borbe za opstanak u Seriji A. Jasno je i njemu da je takav ishod sezone za njegovu ekipu na nivou naučne fantastike.

SPAL je i dalje zadnji na tabeli, 11 bodova daleko od 17. pozicije koja garantuje opstanak, a do kraja sezone je ostalo još samo pet kola.

Sutra SPAL gostuje kod Brescije koja je u sličnoj situaciji i nalazi se samo poziciju iznad Di Biagiovog tima.

Nekada sjajni italijanski fudbaler ističe da je cilj sada ne završiti sezonu na zadnjoj poziciji.

"Ovo sigurno nije lijepo vrijeme za nas jer nismo tamo gdje smo željeli biti u ovoj dijelu sezone", rekao je Di Biagio, pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Moramo pronaći nešto u sebi samima kako bismo finale sezone imalo barem nekog smisla. Naš cilj je da ne završimo zadnji... Ako budemo imali isti stav kao protiv Intera, nećemo imati problema. Moramo izaći na teren kao da pozicije na tabeli ne postoje, pa i zbog ličnog ponosa".

"Stigao sam na klupu kada je SPAL bio zadnji i tu smo i dalje. Nadamo se da ćemo se popeti barem jednu poziciju", poručio je Di Biagio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije