Di Francesco: Džeko i Schick su spremni, a između njih Edin je favorit
Roma je uspisala dvije uzastopne pobjede u Seriji A i sigurno da sutra očekuje produžetak ovog malog niza.

Trener Rome pred Torino

Di Francesco: Džeko i Schick su spremni, a između njih Edin je favorit

Trener Rome Eusebio Di Francesco poručio je na današnjoj konferenciji za novinare da je Edin Džeko favorit ispred Patricka Schicka da igra u prvoj postavi na sutrašnjem meču protiv Torina.

Rimsku Vučicu očekuje vrlo nezgodan posao na Olimpicu, ali morat će pobijediti ukoliko želi nastaviti pozitivan niz rezultata.

Trener Di Francesco govorio je o fudbalerima koji su mu dostupni za ovaj meč te je otkrio da će Džeko vjerovatno biti u prvoj postavi ispred Schicka.

"Manolas trenira normalno već tri dana. Florenzi još uvijek nije na najboljem nivou i njegovu situaciju još moram procijeniti. Mirante i De Rossi su povrijeđeni, dok Perotti i Jesus nisu dostupni".

"Džeko i Schick su u sjajnom stanju, ali između njih dvojice favorit je Edin. Još moram procijeniti njegovo stanje, ali u posljednjih nekoliko treninga je imao kontinuitet, iako prije toga nije izgledalo dobro", rekao je trener Rome.

Podsjetimo, Dijamant je veći dio decembra bio povrijeđen,a vratio se pred samu Novu godinu te odigrao nekoliko utakmica iako je bilo očigledno da nije 100 posto spreman.

Potražite više informacija na temu Serie A:

O treneru Torina Walteru Mazzariju imao je samo riječi hvale.

"Dobro ga poznajem, mnogo sam se puta susreo s njim. Torino ima neke odlične elemente u igri, posebno kada je defanziva u pitanju. U gostima su neporaženi i moramo biti vrlo oprezni", rekao je trener Rome.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi