Di Francesco: Džeko ispunjava sve što tražim od njega

Pohvale od trenera Rome

Di Francesco: Džeko ispunjava sve što tražim od njega

Edin Džeko igra još jednu sjajnu sezonu u kojoj bi možda mogao oboriti rekord koji je postavio u prošloj. 

Džeko iza sebe ima sezonu u kojoj je bio najbolji strijelac Serije A i Evropa lige te je ukupno postigao 39 golova u svim takmičenjima. Ove sezone je do sada postigao šest pogodaka na pet odigranih mečeva u Seriji A i trenutno je drugi strijelac lige. 

Njegov trud prepoznao je i novi trener Rome Eusebio Di Francesco koji je nakon jučerašnje pobjede protiv Udinesea odlučio posebno da pohvali Džeku i Nainggolana za sve što rade ove sezone. 

"Još je rano suditi o mom radu, ali osjećam da ekipa ima više samopouzdanja. Igrači s više strasti odrade ono što od njih tražim. Vidljiva je spremnost na žrtvu sa obje strane terena, posebno kod Džeke i Nainggolana. Što se tiče El Shaarawyja, on je idealan napadač za moj sistem igre", rekao je Di Francesco pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ponašanje igrača kada je bez lopte daje mu dodatnu vrijednost kada je kvalitet u pitanju, a Džeko trenutno ispunjava sve što tražim od njega".

Podsjetimo, Roma se trenutno nalazi na 4. mjestu Serije A sa 12 osvojenih bodova, a narednu utakmicu će igrati na veoma teškom gostovanju kod Milana. 

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi