Di Francesco: Džeko je ključan, uzdamo se u njega

Sve oči uprte u bh. Dijamanta

Di Francesco: Džeko je ključan, uzdamo se u njega

Nakon poraza 2:1 u Ukrajini, Roma će u utorak na svom Olimpicu pokušati savladati Šahtar i plasirati se u četvrtfinale Lige prvaka, što bi za rimski klub predstavljao jedan od najvećih uspjeha u posljednje dvije decenije.

Pred revanš sa Šahtarom upriličena je press konferencija na kojoj se prisutnim obratio trener Vučice Eusebio Di Francesco, koji je otvoreno izjavio da se najviše uzda u Edina Džeku.

"Da bismo ostvarili svoj cilj potrebni su nam koncentracija i odlučnost. Izazov je ogroman, protivnik je veoma jak i ne smijemo praviti greške. Čak i ako dođemo do prednosti, ne smijemo se opuštati jer znamo koliko je Šahtar opasan tim", rekao je Di Francesco, te nastavio:

"Vraća nam se Edin Džeko, koji je bio suspendovan. Znamo da imamo napadača koji može da postiže fantastične golove, ali i da kreira šanse ostalim igračima. Džeko bi mogao biti ključan u jednoj ovako velikoj i bitnoj utakmici i uzdamo se u njega".

Na pitanje da li ovu utakmicu smatra najvećom u svojoj dosadašnjoj trenerskoj karijeri, bivši trener Sassuola je odgovorio da se ne opterećuje takvim stvarima.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Nisam razmišljao o tome. Moj lični rezultat nije bitan koliko timski, a ja zaista želim odvesti svoj klub u četvrtfinale Lige prvaka. Ovo nam je velika prilika i želimo da je iskoristimo", zaključio je Di Francesco.

Revanš meč Rome i Šahtara igra se sutra s početkom u 20:45 sati.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Harisss
Forza Dzekson!!! Forza Roma!!!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi