Di Francesco: Imam osjećaj da Džeko više voli da igra navečer
Trener Rome je nakon pobjede nad CSKA hvalio dvostrukog strijelca Edina Džeku, ali i kompletan tim Rome, svjestan da je ovo već izgledalo dobro za razliku od onoga što je vidio protiv SPA-a u subotu

Osjećaj ga (ne)vara?

Di Francesco: Imam osjećaj da Džeko više voli da igra navečer

E. Škorić

Trener Rome Eusebio Di Francesco oduševljen je večerašnjom partijom njegove ekipe, a posebno je hvalio Edina Džeku.

Džeko je bio dvostruki strijelac u 3:0 pobjedi nad CSKA, te je upisao i jednu asistnciju, a s pet golova sada je prvi strijelac u Ligi prvaka.

"Da je Džeko pogodio protiv SPAL-a, bio bih još sretniji! Znam da ne volimo da igramo na duge lopte, a s vremena na vrijeme potrebno je naraviti taj pritisak. Džeko je pomagao saigračima naprijed i kontrolisao je loptu. Imam osjećaj da više uživa kada igra navečer nego u popodnevnim satima", izjavio je Di Francesco, pa je nastavio:

"Mi još mnogo toga trebamo da poboljšamo, ali večeras sam zadovoljan.Nije mi se dopalo ono što se desilo u subotu protiv SPAL-a. Igrači moraju da se pripremaju čitavu sedmicu za jednu utakmicu, ne možete samo doći prije utakmice i reći: 'Ok, idemo sada igrati'. To tako ne ide", kaže EDF.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Roma sada ima šest bodova kao i Real Madrid, CSKA ima četiri, a Plzen jedan bod. U narednom kolu Vučica će protiv istog rivala igrati u Moskvi.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Harisss
Francesko, bas je bezveze igrati danju. Jos kad je suncano i pola ti terena u hladu koji prave sjenke tribina.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti