Di Francesco: Oduševio me, Džeko to uvijek mora da radi

Trener Rome zadovoljan

Di Francesco: Oduševio me, Džeko to uvijek mora da radi

Edmir Škorić

Roma je u regionalnom derbiju imala košmarski start, mučila se 90 minuta, ali je na kraju uspjela da slavi s 3:2 zahvaljujući, prije svih, Edinu Džeki.

Dijamant je zabio gol za 1:1, bio je uveliko važan u akciji kod gola Pellegrinija za 2:1, a onda je u 95. minuti postigao gol za pobjedu.

"Vjetroviti uslovi nisu pomogli nijednom timu da igra dobar fudbal. Mi smo odigrali loše, rizikovali smo remi, čak i poraz. Uvijek pronalazimo način da sebi život učinimo komplikovanijim", rekao je trener Rimljana Eusebio di Francesco, pa je nastavio:

"Pozitivno iz ove večeri je da smo pobijedili, ali nadam se da ćemo početi da igramo puno bolji fudbal. Drugi gol je došao nakon naše greške, De Rossi je loše procijenio kod dodavanja, ali misim da smo trebali ranije da završimo posao umjesto da pokušamo da kontrolišemo situaciju na terenu".

Naravno, došao je onda red da se pohvali i Džeko, koji je i večeras junak Rome.

"Bio sam impresioniran, ne samo golovima, već prije svega načinom na koji je Džeko pokušavao da ekipu povuče naprijed, da bude lider. Uvijek to mora da radi", poručio je EDF.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Iduće sedmice, Romi će se suočiti sa rivalom Lazijom u Derby della Capitaleu, a nakon toga će igrati revanš osmine finala Lige prvaka protiv Porta. Ove mečeve bi lako mogao da propusti grčki stoper Kostas Manolas, koji se večeras povrijedio.

"Vidio sam kako mu stavljaju led na nateknut zglob. Moramo sačekati da vidimo rezultate medicinskog tima".

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

cocococo
Dadni otkaz preuzmi Citadelu to je za tebe premija
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi