Di Francesco se 'kleo' u Džeku na pressici: Hoće li zbog Dijamanta goriti Rim?
Roma sutra igra jedan od najvažnijih mečeva u historiji kluba, a trener Di Francesco najveće nade polaže u Dijamanta.

U susret meču decenije

Di Francesco se 'kleo' u Džeku na pressici: Hoće li zbog Dijamanta goriti Rim?

Trener Rome Eusebio Di Francesco pojavio se na današnjoj press konferenciji pred najvažniju utakmicu u svojoj karijeri - revanš polufinala Lige šampiona protiv Liverpoola. 

Nije ovo samo najvažnija utakmica u karijeri Di Francesca, nego i barem 90 posto fudbalera Rome, a ostalima je jedna od dvije ili tri najvažnije. Ulog je veliki, rekli bismo i najveći mogući u klupskom fudbalu, finale Lige prvaka.

Vučica 'ganja' zaostatak od 5:2 sa Anfielda iz prvog meča, ali ne postoji niko u Rimu ko ne vjeruje u čudo i preokret. Olimpico će sutra biti pun i očekuje se da će navijači voditi Vučicu do brzog gola koji bi im sigurno dodatno dao motiv da mogu postići još dva.

Dan pred susret trener Eusebio Di Francesco najveće povjerenje ukazuje svom napadaču Edinu Džeki.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Svi igrači moraju da se osjećaju odgovornim i da imaju određeno zadovoljstvo zbog toga. Kao trener, drago mi je da imam tu odgovornost, ali su igrači ti koji igraju na terenu. Posebna očekivanja imam od Džeke - nadam se da će on biti naš Salah iz prve utakmice, tako da povuče stvari i da napravi veliki povratak. Igrač njegovih kvaliteta i sposobnosti treba da ima takvu vrstu odgovornosti", između ostalog danas je poručio Di Francesco.

Podsjetimo, Roma je već napravila jedno čudo ove sezone u Ligi prvaka jer je izbacila veliku Barcelonu nakon što je u prvom meču na Camp Nou stadionu izgubila sa čak 4:1. Vučica je tada porazila Barcu sa 3:0 u revanšu, a baš taj rezultat joj treba sada protiv Liverpoola i Rim bi izgorio u noći sa srijede na četvrtak.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ady 33
Prevelik teret stavljas Dzeki....
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi