Di Francesco: Već znam koju ću formaciju forsirati u Romi

Predstavljen novi trener Rimljana

Di Francesco: Već znam koju ću formaciju forsirati u Romi

Italijanski stručnjak Eusebio Di Francesco danas je zvanično postao trener Rome, a brzo nakon potpisa ugovora dao je prvi intervju od dolaska na novi posao.

Kako je istakao, Di Francesco je sretan zbog povratka kući i već se raduje izazovima koji slijede.

"Drago mi je što Roma ima velike ambicije i pretenduje da bude u vrhu evropskog fudbala. Sretan sam što sam se vratio, ponovo sam vidio mnoge ljude koji su bili ovdje i ranije, ali nekako je sve drugačije. Vidi se velika želja za razvojem i prve impresije su sjajne", započeo je Di Francesco, koji je potom dodao da je u dobrim odnosima sa sportskim direktorom Monchijem:

"On poznaje fudbal i pomoći će mi da se dodatno razvijem. Već smo razgovarali o mnogim stvarima, najviše o fudbalu, naravno. On je izuzetno sposoban čovjek koji se dobro razumije u svoj posao".

Kada je riječ o samom terenu, novi trener Rome je odmah dao do znanja u kakvoj će formaciji igrati.

"Već znam koju ću formaciju forsirati u Romi. Bit će to 4-3-3, baš kao i dok sam trenirao Sassuolo. Želim četvoricu igrača u odbrani, a trojicu koristim samo kada moram. Imam svoj stil i filozofiju, a smatram da Roma ima vrlo kvalitetan napad. Ovo je ekipa koja voli igrati ofanzivno, a tako će i biti".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Eusebio Di Francesco (47) je sa Romom potpisao ugovor do 2019. godine, što će biti njegov povratak u klub za koji je kao fudbaler nastupao od 1997. do 2001. godine. Tokom boravka u Romi, Di Francesco je odigrao 129 utakmica i postigao je 16 golova, od kojih su najbitniji bili oni u sezoni 2000/2001. kada je Roma osvojila svoju posljednju titulu prvaka Italije.

Osim Sassuoloa, Di Francesco je u prošlosti trenirao Virtus Lanciano, Pescaru i Lecce.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije