Bio jednom jedan snažni Juventus: O "pozdravu" Di Marije i Milika dugo će se pričati u Torinu

Poslije poraza od Benfice

Bio jednom jedan snažni Juventus: O "pozdravu" Di Marije i Milika dugo će se pričati u Torinu

Admin Čaušević

Po prvi put u svojoj historiji Juventus je izgubio prva dva meča grupne faze Lige prvaka.


Benfica je potpuno zasluženo slavila sa 1:2 u Torino. Na tom meču se još jednom vidjela totalna nemoć Stare dame na međunarodnom nivou.

Iako su domaći bili ti koji su poveli golom Arkadiusza Milika gosti iz Portugala su uspjeli da dođu do preokreta te se kući vrate sa punim plijenom.

Susret je pokazao da je Massimiliano Allegri izgubio konce i da njegova ekipa ne uspjeva da bude opasna kao što je to bio raniji slučaj.

Nakon posljednjeg sudijskog zvižduka prilikom pozdrava igrača obje ekipe vidjela se scena o kojoj će se pričati narednih dana u italijanskim medijima.

Na centru su se sreli Milik koji je zamijenjen tokom utakmice i Angel Di Maria koji ušao u igru, a Argentinac je tom prilikom Poljaku postavio jednostavno pitanje.

Oglasi

"Ali što te zamijenio?", pitao je Di Maria Milika koji je do trenutka izmjene bio najbolji igrač Juventusa na terenu.

"To što smo rekli jedan drugom, ostaje između nas", kazao je poljski napadač u izjavi za medije poslije utakmice.

I Allegri je novinarima objasnio svoju odluku zašto je iz igre Milika, a ne nekog drugog igrača.

"Izveo sam Milika jer sam već bio ubacio Di Mariju koji nije igrao neko vrijeme i nije dovoljno spreman. Nakon ulaska Di Marije koji nije bio najbolje onda su naši vezni igrači bili pod pritiskom. Morao sam izvesti jednog između Milika i Vlahovića, izveo sam Vlahovića jer je bio umorniji", objasnio je Allegri.

Možda je i ova scena da Allegri polako, ali sigurno gubi svlačionicu. Nešto što mu se do sada nikad nije desilo. Leđa su mu počeli okretati i navijači.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Računajući i prvi mandat nikada se Allegriju nije zviždalo nakon utakmice, a to je bio slučaj upravo sinoć poslije Benfice jer ekipa izgleda totalno izgubljeno i anemično na terenu.

Poslije dva kola Benfica i PSG imaju po šest bodova, a Juventus i Maccabi su i dalje na nuli. Već sada se prolazak u nokaut fazu za Staru damu čini nemogućom misijom.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi