Da pobijedite Juventus dovoljno je da samo dođete na utakmicu
Foto - EPA

Nastavljena očajna igra tima iz Torina

Da pobijedite Juventus dovoljno je da samo dođete na utakmicu

Midhat Šljivak

Juventus je doživio novo razočarenje. Večeras je iz Torina bodove odnijela Benfica koja je slavila rezultatom 2:1 i torinski velikan je nakon dva kola bez bodova i u velikom zaostatku za konkurencijom.

Juventus odlično otvara meč. Arkadiusz Milik je iskoristio ubačaj Paredesa i pogodio je za 1:0.

Imao je potom Juve još jednu dobru šansu koji ne koristi Kostić, a zatim Benfica kreće naprijed, a napadi su im svi bili itekako opasni.

Gosti do izjednačenja stižu u 43. minuti. Miretti je skrivio penal, a Joao Mario postiže pogodak za 1:1.

Ovim rezultatom se odlazi na odmor, a nakon 10 minuta igre u nastavku portugalski velikan dolazi do vodstva. Strijelac je David Neres za 2:1.

Pokušao je Juventus nešto napraviti u ostatku meča, a Benfica je prijetila iz kontri. Bilo je šansi na obje strane, ali je ostalo 2:1.

Oglasi

Novi kiks Juventusa i novo razočarenje za navijače Stare dame i trenutno je pod vodstvom Maxa Allegrija drugim timovima dovoljno samo da se pojave na utakmici i da pobijede.

U ovoj grupi PSG je kao gost slavio u Haifi protiv Maccabija s 3:1.

Domaći su dobro ušli u utakmicu. Chery je pogotkom u 24. minuti doveo svoj tim do vodstva, ali PSG je ipak prejak za Maccabi.

Lionel Messi je kreirao preokret. Argentinac je u 37. minuti izjednačio na 1:1, a zatim je u 69. minuti prekrasnom loptom proigrao Mbappea koji zabija za 2:1.

Tačku na ovaj meč stavio je Neymar pogotkom u 88. minuti meča.

PSG i Benfica nakon dva kola imaju po šest bodova, a Juventus i Maccabi su bez bodova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Liga prvaka, grupa H:

Juventus - Benfica 1:2
Maccabi Haifa - PSG 1:3

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...zar nije to Vlahovic rijesio hat trickom?...a hladno ga stavise u istu ravan sa najboljim svjetskim napadacima kad je dolazio...
5 2
user1647539682
Koliko se samo ovi igraci potrose zbog ovog presinga i glupe taktike ovog Alegrija i ono ako neku loptu presjeku kontre katastrofa...Alegrija vec sutra nabit nogom u guzicu..
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije