Juventusu ponuđeno ponavljanje utakmice

Gospodski se ponio

Juventusu ponuđeno ponavljanje utakmice

E. Škorić

Nakon kontroverznog remija Juventusa i Salernitane (2:2), predsjednik Salernitane Danilo Iervolino ponudio je 'reprizu' utakmice koja je odigrana u nedjelju navečer.

Juve je imao zaostatak od dva gola, stigao do 2:2, a onda ludnica u nadoknadi. Arkadiusz Milik je pogodio za 3:2 na ubačaj iz kornera, ali je ubrzo gol poništen.

Leonardo Bonucci je navodno bio u ofsajdu, ometao je golmana gostiju trzajem glave, ali ispostaviće se kasnije da je VAR "zaboravio" veznjaka Salernitane Antonija Candrevu, koji je bio bliže golu od Bonuccija, a nije se vidio na slici VAR-a.

Ovo se ne računa kao 'tehnička pogreška' koja bi omogućila ponovo odigravanje utakmice i prosto ne postoji skoro nijedan posto šanse da se duel još jednom igra, no predsjednik Salernitane je čak spreman i na to.

"Ako u Juventusu žele ponoviti utakmicu, to nam ne bi bio problem," rekao Danilo Iervolino je za Radio Kiss Kiss.

U početku su izvori Lega Serije A pokušali objasniti DAZN-u da je Candreva uzet u obzir prilikom odluke o ofsajdu, ali dan kasnije su priznali da je bio u nedostižnom dijelu za kamere koje su im bile na raspolaganju.

Linijski sudac koji je bio na utakmici držao je spuštenu zastavicu jer je vidio Candrevu, ali VAR se oglasio i sve je pokvario.

Juventus je oštećen, trebao je dobiti meč s 3:2, ali ni prvi ni posljednji put da svjedočimo skandaloznim odlukama sudija u Italiji.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Stara dama je sada na osmom mjestu sa 10 bodova, dok je Salernitana 10. i ima sedam bodova.

U narednom kolu Juve je gost Monzi, dok će Salernitana biti domaćin Lecceu. Ovaj tim ima tri uzastopna remija, ali i generalno jako dobar početak sezone s obzirom da je odavno po mnogima otpisan.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BH_Drina
Realno, iz ofsajda bi trebalo biti isključeni odbrambeni igrači koji se nalaze 10 metara od napadača
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi