Di Maria: Ronaldo je poseban igrač, ali Messi je sa druge planete

Argentinac sasvim iskreno

Di Maria: Ronaldo je poseban igrač, ali Messi je sa druge planete

Argentinski fudbaler i nekadašnji član Real Madrida i Manchester Uniteda Angel Di Maria rekao je za inostrane medije da je bio na korak od prelaska u Barcelonu. 

Di Maria se prošlog ljeta povezivao sa prelaskom u Barcelonu nakon što je Neymar došao u PSG za rekordnih 222 miliona eura, ali do transfera na kraju ipak nije došlo i Argentinac je ostao u Parizu.

"Bio sam veoma blizu transfera u Barcelonu, ali jednostavno nije se dalo", rekao je Di Maria, a kasnije se osvrnuo i na vječitu raspravu o tome ko je bolji fudbaler, Ronaldo ili Messi.

"Messi je uvijek najbolji, tako je svake godine. Ronaldo je također poseban igrač, ali Messi je sa druge planete. Ne postoje riječi kojima bi se opisao Messi, on vas uvijek iznenadi", rekao je Di Maria.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Podsjetimo, Argentinac igra jako dobro u posljednje vrijeme, a u tekućoj sezoni je odigrao ukupno 28 utakmica na kojima je postigao 13 golova i zabilježio 14 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi