Di Maria tvrdi kako je Messi motivirajućim govorom rasplakao sve igrače u svlačionici Argentine

Nakon poraza od Brazila

Di Maria tvrdi kako je Messi motivirajućim govorom rasplakao sve igrače u svlačionici Argentine

E. Škorić

Angel Di Maria otkrio je kako je govor Lionela Messija nakon poraza Brazila od Argentine natjerao sve igrače na suze.

Argentinci su u Belo Horizonteu u polufinalu Copa Americe u julu poraženi od domaćina Brazila. Gaučosi od 1993. godine nisu osvojili prvenstvo Južne Amerike...

"Messi je rekao nekoliko dobrih riječi kad smo poraženi od Brazila", izjavio je Di Maria, nastavivši:

"Messi nam je rekao da je ponosan na tim koji smo izgradili. Rekao je da nismo bili dugo zajedno, jer je bilo toliko novih i mladih igrača u timu. Međutim, tvrdio je kako se osjećalo kao da smo zajedno mnogo godina. Rekao je da svmo svi od prvog dana na istom putu, da je jako ponosan na mlade igrače zbog predanosti ovom dresu i da su apsolutno svi zaslužiti biti dio te reprezentacije".

Messiju često prigovaraju da puno bolje igra u dresu Barcelone nego Argentine, no on je itekako važan za Gaučose, ali nema tu sreću da napravi nešto više sa svojom reprezentacijom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi