Di Natale: Balotelli zaslužuje da igra na EP u Francuskoj

Poziv u reprezentaciju zaslužio i Quagliarella

Di Natale: Balotelli zaslužuje da igra na EP u Francuskoj

E. Čaušević

Napadač Udinesa i bivši reprezentativac Italije Antonio Di Natale izjavio je za tamošnje medije da napadač Milana Mario Balotelli zaslužuje da igra na Evropskom prvenstvu naredne godine.

38-godišnji napadač poručio je selektoru Italije Antoniju Conteu da ozbiljnije počne računati na Balotellija, jer je on trenutno jedan od najboljih igrača ove reprezentacije.

„Nedavno smo igrali protiv Milana i izgubili smo, a najzaslužniji za to bio je Balotelli. Igrao sam s njim na EP 2012. godine i bio je izuzetan“, rekao je Di Natale.

Napadač Udinesea dodaje da je Conte u pravu kad kaže da nekoliko dobrih igara ne mora značiti i poziv u selekciju Italije, ali da ipak treba napraviti izuzetak sa Balotellijem.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

„Što se tiče starijih igrača mislim da poziv zaslužuje i Quagliarella“, zaključio je Di Natale.

Italija je osigurala prvo mjesto u kvalifikacijama za EP u Grupi H i večeras igraju utakmicu zadnjeg kola protiv Norveške.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.