Talijani optimistični: Možemo do polufinala
Foto:EPA

Osigurali odlazak u Francusku

Talijani optimistični: Možemo do polufinala

S. Bošković

Predsjednik talijanskog fudbalskog saveza vjeruje da njegova selekcija može minimalno doći do polufinala Evropskog prvenstvo.

Azzurri su osigurali plasman na EURO koje se naredne godine igra u Francuskoj i sutra će protiv Norveške završiti kvalifikacije.

"Moramo minimalno doći do najbolje četiri reprezentacije. Nakon toga vidjet ćemo šta će se desiti. Sinoć smo vidjeli šta se desilo Njemačkoj i Holandiji. Kvalificirali smo se kolo prije kraja, a to znači da vrijedimo nešto", rekao je Tavecchio, te se osvrnuo na selektora Contea i način na koji je posložio ekipu:

"Imamo igrače koji su uigrani pod Conteom. Kolektiv koji je kreirao sjajan čovjek. U ekipi vlada harmonija i svu su u dobroj vezi sa selektorom", zaključio je Tavecchio. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.