Partizan konačno pronašao Diabatea, razlog kašnjenja rastužio sve u klubu

Na kraju ružan ishod

Partizan konačno pronašao Diabatea, razlog kašnjenja rastužio sve u klubu

E. Oštraković

Nevjerovatna situacija zadesila je čelnike Partizana, a u glavnoj ulozi bio je njihov fudbaler Fousseni Diabate.

Naime, ovaj fudbaler otišao je prije dvije sedmice na okupljanje reprezentacije Malija i planirano je da igra utakmice protiv Gambije u susretu kvalifikacija za Kup afričkih nacija.

Međutim, Diabate nije debitovao za nacionalni tim. Nije ga bilo ni u protokolu za utakmice s Gambijom, a potom se nije pojavio ni u Beogradu.

Diabate se nije na vrijeme vratio u svoju ekipu, ali niko nije znao ni gdje je, te šta se događa sa njim.

"Diabate nije ovdje. Zasad nemam nikakvu informaciju o tome gdje se nalazi", rekao je novinarima trener beogradskog tima Igor Duljaj.

Ipak, nakon "potrage" Diabate je pronađen, ali je jasno da neće moći igrati u subotu kada Partizan gostuje u Novom Sadu kod Vojvodine.

Oglasi

"Dijabate je imao smrtni slučaj u porodici, u nedelju se vraća u Beograd, rekao je direktor Partizana Miloš Vazura.

Tako je na kraju razlog Dijabateovog kašnjenja jako tužan obzirom da se radi o smrtnom slućaju.

Od dolaska u Partizan Diabate je mnogo puta isticao da je veoma vezan za porodicu, a sada je ostao bez jednog člana porodice.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

On je ove sezone u svim takmičenjima nastupio u 38 susreta. Ostvario je učinak od šest pogodaka i 10 asistencija.

Diabate je član Partizana postao u ljeto prošle godine. Stigao je kao slobodan igrač iz redova turskog velikana Trabzonspora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi