Diaw: Ne povlačim se još, idu kvalifikacije za Mundobasket

Diaw: Ne povlačim se još, idu kvalifikacije za Mundobasket

D. Rakanović

Francuski veteran Boris Diaw još uvijek nije odlučio da li će završiti reprezentativnu karijeru. 

Francuska je ispala u osmini finala Eurobasketa pošto je poražena od Njemačke sa 84:81, a Diaw je meč završio sa 15 poena, uz sedam skokova i pet asistencija. 

"Nisam još odlučio. Samo sam se fokusirao na Eurobasket. Ne znam, mislim da će biti još utakmica kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Tada ću odlučiti. Ako osjetim da mogu da igram, igraću. Ako osjetim da ne mogu više da pomognem timu, onda ću prestati", rekao je Diaw poslije poraza od Nijemaca. 

On je istakao da je razočaran što se nisu plasirali u četvrtfinale Eurobasketa.

"Očigledno je bila teška utakmica. Počeli smo dobro. Igrali smo agresivno u odbrani i dobro smo dijelili loptu u napadu. Sveukupno naša utakmica nije bila očajna. Imali smo bolje procente šuta, više skokova i asistencija. Jedina loša stvar je što smo imali više izgubljenih lopti od njih. Naravno da sam razočaran što ne idemo u narednu rundu Eurobasketa", rekao je Diaw.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi