Fantastični Nijemci poslali Francuze kući
Foto: EPA

Eurobasket, osmina finala

Fantastični Nijemci poslali Francuze kući

Midhat Šljivak

Košarkaša reprezentacija Njemačke plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva. Oni su danas u osmini finala napravili veliko iznenađenje i pobijedili su Francusku rezultatom 84:81.

Uvodne minute meča nisu ni slutile da će Njemačka stići do plasmana među osam najboljih selekcija Evrope. Francuzi su dominirali tokom prve četvrtine nakon koje su imali prednost od devet poena, 19:10.

Prednost su košarkaši Francuske držali i tokom kompletne druge dionice. Činilo se kako će sigurnom igrom bez većih problema stići do pobjede, ali su se očigledno prevarili.

Na odmor su Francuzi otišli sa šest poena prednosti (40:34), ali u nastavku meča je na parketu viđena zaista fantastična igra Njemačke.

Tokom trećeg perioda su dodatno smanjili zaostatak. Na ulasku u posljednju dionicu bilo je samo minus jedan (56:55), a potpuni preokret dogodio se u posljednjoj četvrtini.

Na dvije minute do kraja Thies pogađa veliku trojku za prednost Njemačke od devet razlike (77:68), ali su potom počeli praviti greške u napadu i odbrani. Francuska je to koristila i za manje od minut su došli na minus tri (77:74).

Umjesto da završe posao, Njemačka je zakomplikovala posao. Dopustili su Fourineru da pogodi novu trojku za 81:79.

Lo potom pogađa samo jedno bacanje, Fournier pogađa dva za 82:81, a do kraja je ostalo samo sedam sekundi.

Benzing je potom pogdio bacanja za 84:81, De Colo je promašio produžetak i Njemačka je došla do pobjede i plasmana u četvrtfinale Eurobasketa.

Nijemce su do pobjede vodili Daniel Theis sa 22 i Dennis Schroder sa 21 poenom, dok je kod Francuza Evan Fournier ubacio 27 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi