Real Madrid u pomalo čudnom dogovoru pronašao zamjenu za Asensija

Trenutno nastupa za Milan

Real Madrid u pomalo čudnom dogovoru pronašao zamjenu za Asensija

Esmer Oštraković

Gotovo je sasvim jasno da će Marco Asensio ubrzo napustiti ekipu Real Madrida.

Naime, ovaj nogometaš ima ugovor sa svojim trenutnim timom do idućeg ljeta, ali ga nema namjeru produžiti, te će napustiti klub kao slobodan igrač.

To se moglo vidjeti po njegovom ponašanju u toku utakmice protiv Mallorce, kada je bio jako ljut na klupi, a ubrzo su se pojavile informacije da će karijeru nastaviti u Barceloni.

Sada su španski mediji prenijeli vijesti o njegovoj zamjeni u Real Madridu, a to je nogometaš koji trenutno nastupa u Italiji, tačnije u ekipi Milana.

Mundo Deportivo je tako prvi prenio informaciju da je klub iz Madrida već donio odluku o zamjeni za Asensija, a radi se o Brahimu Diazu.

Diaz je nogometaš Real Madrida koji se nalazi na dvogodišnjoj posudbi u Milanu, gdje pruža zaista sjajne nastupe i tamo će ostati do kraja ove sezone.

Oglasi

Iako Milan ima opciju da Diaza kupi za 22 miliona, ekipa Real Madrida ima zadnju riječ, te niti Milan, ali ni nogometaš ne mogu uticati na to.

Naime, ukoliko ga Milan otkupi za 22 miliona, Real Madrid ima opciju da ga odmah vrati i to za 30 miliona eura, što su očigledno spremni uraditi ukoliko bude potrebno.

Diaz je 2014. godine iz Malage otišao u Manchester City, ali u tom klubu nije dobio nikakvu priliku da pokaže koliko može.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nakon toga je 2019. godine stigao u ekipu Real Madrida, a sada se nalazi na posudbi u Milanu koja ističe na kraju sezone.

Kada je riječ o reprezentaciji Španije, Diaz je upisao jedan nastup, te je uspio postići jedan gol.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi