Poznat termin prvog El Clasica u sezoni, čini se da više odgovara Realu

Španski derbi

Poznat termin prvog El Clasica u sezoni, čini se da više odgovara Realu

Edmir Škorić

Prvi El Clasico u ovoj sezoni bit će odigran 16. oktobra u nedjelju na stadionu Santiago Bernabeu u Madridu, a počet će u 16:15 sati.

Real Madrid će ući kao favorit, nema sumnje, s obzirom da je prvi na tabeli sa maksimalnim učinkom, a i čini se kako će trener Carlo Ancelotti imati sve igrače na raspolaganju.

Xavi Hernandez neće moći da računa na nekoliko igrača koji su povrijeđeni. Definitivno otpadaju Ronald Araujo i Memphis Depay, a upitan je Jules Kounde.

Do El Clasica su ostale još tri sedmice i ipak stvari mogu da se promijene. Do tada će i jedni i drugi odigrati dva ligaška meča, te mečeve u Ligi prvaka.

Zbog azijskog tržišta opet će se meč igrati u nešto ranijem terminu. Odlučeno je da to bude 16:15 sati po centralnoevropskom evropskom. U Pekingu će meč biti u 22:15 sati, a u Tokiju 23:15.

Tako će praktično cijeli svijet moći da uživa u spektaklu koji nestrpljivo svi čekaju. Biće to prvi El Clasico za Roberta Lewandowskog, koji je ovog ljeta prešao iz Bayerna u Barcelonu i blista na startu nove sezone.

Oglasi

Lewa je ranije imao priliku da igra protiv Reala u dresu Barce, ali to je bila prijateljska utakmica u kojoj su Katalonci slavili s 1:0 u Sjedinjenim Državama.

Za mnoge će duel Reala i Barce biti ujedno i duel Karima Benzeme i Lewandowskog, dvojice najboljih napadača današnjice.

Kraljevi su dosad skupili 19 bodova i vode na tabeli. Barca ima dva boda manje.

Lewandowski je vodeći na listi strijelaca La Lige. Postigao je osam golova u šest nastupa. Benzema je tri puta pogodio mrežu protivnika. Zasad je od Francuza učinkovitiji jedino Vinicus Junior s četiri pogotka na kontu.

Posljednji međusobni dueli dva najveća španska tima

Real i Barcelona su posljednji put odmjeroli snage 24. jula ove godine u SAD u prijateljskom meču, a Katalonci su slavili golom Raphinhe.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Prethodno su ove godine odigrali još dva meča. U martu je bilo 4:0 za Barcelonu u Madridu, u meču 29. kola La Lige, a strijelci su bili Aubameyang (2), Araujo, i Torres. Iako su deklasirali svog rivala, Barca je na kraja ostala bez titule, a prvak je upravo bio Real.

U januaru ove goidine u polufinalu Superkupa Španije Real je slavio s 3:2. Vinicius, Benzema i Valverde bili su strijelci za bijele, a za Barcu Luuk de Jong i Ansu Fati.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
4 jos tekme do El Clasica, i vi zadate ko ce imat koga za tekmu xD pa bola do tad se moze 10 igraca povrijedit
4 0
Galacticosi
Čuj više odgovara Real -u po čemu ,ne razumijem
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi