Dick Advocaat nije mogao zamisliti bolji debi

Holandija pregazila Obalu Slonovače

Dick Advocaat nije mogao zamisliti bolji debi

Novi selektor Holandije Dick Advocaat je na najbolji mogući način započeo svoj treći mandat na klupi ove selekcije.

U prijateljskoj utakmici odigranoj u Rotterdamu na stadionu De Kuip, Holandija je razbila Obalu Slonovače rezultatom 5:0.

Prvi gol na utakmici viđen je u 13. minuti kada je Veltman zabio za 1:0, da bi u 32. Robben iz penala povisio na 2:0. Četiri minute kasnije, stoper Holandije Veltman je postigao drugi pogotak na utakmici i postavio rezultat prvog poluvremena (3:0).

Igrao se 69. minut kada je Holandija došla do četvrtog pogotka a strijelac je bio Klassen, da bi šest minuta kasnije Janssen pogodio za konačnih 5:0.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Večeras je odigrana još jedna interesantna prijateljska utakmica i to u Dublinu, gdje je Irska savladala Urugvaj sa 3:1. Strijelci za pobjedničku ekipu bili su Walters, Christie i McClean, dok je Gimenez pogodio za Urugvaj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi