Dick Advocaat ima novi posao
EPA

Vraća se u bivši tim

Dick Advocaat ima novi posao

Ekipu Feyenoorda u nastavku sezone vodit će iskusni holandski trener Dick Advocaat, potvrdili su iz kluba.

U novu sezonu Feyenoord nije ušao najbolje, a odgovornost za loše rezultate preuzeo je nekada sjajni fudbaler Jaap Stam koji je u međuvremenu dobio i nasljednika.

To će, kako je zvanično potvrđeno, biti 72-godišnji Dick Advocaat kojem je ovo prvi posao poslije odlaska s klupe Utrechta krajem prošle sezone.

"Kada je trener kao Advocaat slobodan i spreman da pomogne, tada kao šef kluba ne morate dugo razmišljati", izjavio je direktor Feyenoorda Sjaak Troost.

Kroz bogatu trenersku karijeru Advocaat je već imao priliku da vodi Feyenoord, a još je, između ostalog, radio u PSV-u, Fenerbahčeu, Borussiji M'Gladbach, Glasgowu, Zenitu iz St. Petersburga... Također vodio je i reprezentacije Srbije i Holandije.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Advocaat je s Feyenoordom potpisao ugovor do kraja aktuelne sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti