Mourinha je samo on zaludio: Došao sam u Chelsea i samo jednom ponovio da želim Didiera Drogbu
Foto - EPA

Posebni je cijenio i volio napadača iz Obale Slonovače

Mourinha je samo on zaludio: Došao sam u Chelsea i samo jednom ponovio da želim Didiera Drogbu

M. Šljivak

Jedan od prvih poteza koje je Jose Mourinho napravio kada je već davne 2004. godine stigao u Chelsea bilo je dovođenje Didiera Drogbe iz Marseillea.

Roman Abramovich je od londonskog kluba napravio ekipu za koju su svi željeli igrati. Plaćao je ogromne cifre, a iako su mnogi nuđeni Joseu prije Drogbe, on je želio samo ovog legendarnog napadača.

Otkrio je Jose gdje ga je Didier 'kupio' i kako se sve dešavalo.

"Didier Drogba mi je ušao u život u petoj minuti meča Lige prvaka protiv Marseillea na kultnom Velodromeu. Jedva da sam sjeo kada je taj div sa brojem 11 na leđima zabio gol. Slavio ga je kao da mu je zadnji, a publika je poludila. Buka je bila ogromna", rekao je Mourinho i nastavio je:

"Na poluvremenu sam ga našao u tunelu i rekao sam mu: Nemam dovoljno novca da te kupim, ali ako imaš neke rođake u Obali Slonovače da igraju kao ti? Nasmijao mi se i rekao: Jedan dan ćeš biti u klubu koji me može kupiti".

Oglasi

Jose je nekoliko mjeseci kasnije stigao u Chelsea i nije bilo dileme koga želi kupiti.

"Šest mjeseci kasnije potpisao sam za Chelsea. Došao sam u moćan klub u koji su svi željeli doći i za koji su svi željeli igrati. Imao sam brojne opcije, ali kada sam došao jasno sam rekao: Želim Didera Drogbu! Bilo je sumnje i pitanja od nekih ljudi. Zašto baš on? Zašto ne ovaj? Jesi li siguran da će se uklopiti? Je li zaista tako dobar?", dodaje Jose i nastavlja:

"Ponovio sam: Želim Didiera Drogbu! Nakon nekoliko dana sreli smo se na aerodromu u Londonu. Zagrlio me na nezaboravan način. To je bio potez koji je pokazao zahvalnost i bilo je očigledno da mu sve puno znači. Rekao mi je: Hvala ti. Borit ću se za tebe i neću zažaliti. Zauvijek ću ti ostati lojalan. Tako je i bilo".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Drogba je narednih osam godina bio stanovnik Stamford Bridgea. Bile su to najbolje godine u histroji kluba, a Jose ga je ponovo potpisao 2014. godine po povratku u klub.

Legendarni napadač je zabio 164 gola u 381 utakmici za londonske Plavce.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dasler
Nekako mi zao sto ne igra vise, strasan je to igrac bio.. nije covjek, nije zvijer, ime mu Didier :)
4 2
_Delic_22
I nije napravio gresku
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi