Sedmi put ga vratili s posudbe samo da ga prodaju: "Shvatio sam da je to sve samo biznis"

Piazon napustio Chelsea

Sedmi put ga vratili s posudbe samo da ga prodaju: "Shvatio sam da je to sve samo biznis"

E. Čaušević

Lucas Piazon je početkom 2012. godine stigao u Chelsea iz Sao Paula i od njega su se očekivale velike stvari, ali nikada nije dobio pravu šansu u Londonu.

Plavci su prije devet godina potrošili oko deset miliona eura da dovedu Piazona za kojeg su interes pokazali još neki evropski velikani. No, on je na kraju izabrao Chelsea i sada je jasno da nije napravio pravi potez.

Naime, Piazon je odigrao samo tri utakmice za prvi tim Chelseaja i u posljednjih devet godina je čak sedam puta išao na posudbu. Chelsea ga ja ovog mjeseca vratio s posudbe iz Rio Avea, ali samo kako bi ga prodali Bragi.

Ovaj 27-godišnjak je potpisao petogodišnji ugovor s Bragom i otkrio je zbog čega nikad nije uspio da se nametne u Chelseaju.

"Kada sam napunio 18 godina bio sam prvi put na klupi i tada je trener bio Andre Villas-Boas. Kasnije je on otišao, a došao je Roberto DI Matteo. On me vratio u prvi tim i igrao sam nekoliko mečeva, ali onda više trener nije bio Di Matteo nego Rafa Benitez. Otišao sam na posudbu vratio se i Beniteza više nije bilo i tu je bio Jose Mourinho", priča Piazon i dodaje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Na novog trenera se jako teško naviknuti pogotovo kada se vratite s posudbe. Nikad mi nisu dali pravu šansu i samo su me slali na posudbe što mi je bilo baš nevjerovatno. Neki od igrača smo znali da ćemo tu biti par sedmica tokom priprema i da idemo na posudbe ponovo. Nakon četvrte posudbe shvatio sam da je sve biznis. Sada su me vratili u klub samo da me prodaju i to sve govori".

Piazon je ljetos igrao i u Banjaluci protiv Borca meč kvalifikacija za Evropsku ligu za Rio Ave.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi