Prva dama Francuske pitala Deschampsa za jednog igrača i zašto ga ne pozove: "Zato što je..."

Nasmijao prisutne

Prva dama Francuske pitala Deschampsa za jednog igrača i zašto ga ne pozove: "Zato što je..."

Edmir Škorić

Francuski selektor Didier Deschamps boravio je u Reimsu gdje je u društvu Brigitte Macron posjetio Roditeljsku kuću Univerzitetske bolnice u sklopu jedne fondacije.

Brigitte Macron je supruga francuskog predsjednika Emmanuela Macrona, a upravo je prva dama u zemlji imala tu privilegiju da s fudbalskom legendom i aktuelnim selektorom Francuske obiđe bolesnu djecu.

Nije moglo proći bez fudbalskih tema, a u jednom trenutku je Deschamps rekao: "Nemam igrača u Reimsu, ali gledam na tim kao i na sve druge francuske i starne klubove. Vrlo je dobro ono što se ovdje događa".

Brigitte Macron je potom Deschampsu kazala da "ima jedan Japanac koji igra jako dobro u Reimsu". Prva dama Francuske mislila je na iskusnog Junya Ita, a onda je u šaljivom tonu pitala Deschampsa zašto ga ne pozove, da bi uslijedio pomalo (ne)očekivan odgovor.

"Pa zato što je Japanac", odgovorio je selektor Francuske, uz salvu smijeha. Na kraju je situacija sve nasmijala, no neki su već počeli da vode raspravu o tome kako je to bila glupa i pomalo rasistička izjava.

Oglasi

Mnogi se pitaju da li to u reprezentaciji Francuske ima mjesta samo za Francuze? Ipak, za vjerovati je da bi svako dobio šansu u ovom nacionalnom timu bez obzira na to odakle je, ako bude dovoljno dobar i ako bude ispunio određene uslove.

Junya Ito ima 30 godina i čini se da je malo prekasno za njega, a uostalom, čovjek već ima 53 nastupa za Japan i 13 golova, tako da u svakom slučaju ne bi mogao nositi francuski dres.

Ove sezone Japanac koji igar u napadu odigrao je 17 utakmica i postigao dva gola uz četiri asistencije, što ionako nije statistika kojom bi mogao privući pažnju selektora jedne fudbalske velelike kao što je Francuska.

Deschamps je Francuskoj donio titulu svjetskog prvaka 2018. godine, koa i trofej Lige nacija, tako da ga u zemlji obožavaju.

A obožavaju ga i navijači Marseillea s kojim je 2010. godine bio prvak i to je bila posljednja titula slavnog tima u Ligue 1. Deschamps ima i četiri trofeja u Liga kupu Francuske, od čega tri s Marseilleom i jedan s Monacom, a sa Marseilleom je takđođe dva puta osvajao Superkup Francuske.

Kao igrač je takođe imao veliku karijeru jer je igrao za Nantes, Marseille, Bordeaux, Juventus, Chelsea i Valenciju. S Juventusom i Marseilleom je ovaj nekada sjajni veznjak osvojio Ligu prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi