Pojavio se Deschampsov govor iz svlačionice - nesretni Gibraltarci ni slutili nisu šta se sprema

Rekordna pobjeda Francuske

Pojavio se Deschampsov govor iz svlačionice - nesretni Gibraltarci ni slutili nisu šta se sprema

Edmir Škorić

Francuska je u subotu navečer ostvarila rekordnu pobjedu protiv Gibraltara, pošto je u 9. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo slavila sa 14:0.

Francuzi su već ranije osigurali nastup na Euru u Njemačkoj, ali su željeli da za posljednjji domaći meč kvalifikacija odigraju maestralan meč i sve upotpune. Didier Deschamps zahtijevao je od igrača maksimalnu koncentraciju i igru kao da je s druge strane Engleska ili Brazil.

Brzo je to urodilo plodom, pošto su Tricolori nakon četiri minute poveli sa 2:0, a na poluvremenu je bilo čak 7:0. Uz sve to, nesretni gosti imali su i igrača manje od 18. minute kada je Santos isključen.

Možda se očekivalo da će Francuzi postupiti razumno, fer i sportski u nastavku, pa nemoćnog gosta sačuvati teškog stradanja, ali pojavio se snimak iz svlačionice sa poluvremena kada selektor Deschamps traži od igrača da zabiju gol u svakoj šansi koju budu imali.

Uprkos tome što je do poluvremena njegov tim sve riješio, Deschamps je motivisao igrače da u nastavku budu još bolji. Osvajač Svjetskog prvenstva, i kao igrač i kao menadžer, ohrabrio je svoje igrače da napadnu rekord po broju postignutih golova.

Oglasi

Kazao im je da je prošli rekord bilo 10 golova te da je vrijeme da ga sruše. Igrači su ga ispoštovali, pa su dali na kraju 14 golova i ispisali historiju.

"Neka stvari budu što jednostavnije i kad god možemo postići ćemo gol. 7:0 je, ali nema granica. Želim istu odlučnost od svih. Rekord je 10:0, ali možete ga srušiti. Nemojte se suzdržavati", rekao je Deschamps.

Utakmica je pokazala stručnost deset različitih golgetera, uključujući hat-trick Kyliana Mbappea.

Maksimalan učinak Francuske

Francuzi su slavili u svih dosad sedam odigranih utakmica, a posljednju će odigrati sutra protiv Grčke. Trenutno imaju nevjerovatnu gol-razliku 27:1 i nema nikakve sumnje da će u Atini htjeti da poboljšaju svoj učinak.

Grčka nije Gibraltar, ali može svakako strahovati s obzirom na to kako igraju Mbappe i društvo tokom ovih kvalifikacija.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Francuska je svakako jedan od glavnih favorita na Evropskom prvenstvu koje će se održati narednog ljeta u Njemačkoj. Podsjetimo da su bili svjetski prvaci 2018. godine i da su Kataru krajem 2022. igrali finale koje su izgubili od Argentine. Sve to pod vodstvom Deschampsa koji radi sjajan posao na klupi reprezentacije Francuske.

Top Komentari

Culer
Kakav jad. Valjda nije fair play iživljavanje nad protivnikom.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi