Nikad tužniji trenuci na treningu jedne reprezentacije

Mbappe, Benzema i društvo utučeni zbog selektora

Nikad tužniji trenuci na treningu jedne reprezentacije

Edmir Škorić

Uoči utakmice Lige nacija protiv Danske, dogodio se smrtni slučaj koji je malo poremetio planove francuske reprezentacije.

Francuske nogometaše u utorak je napustio selektor Didier Deschamps, pošto mu je umro otac. Ovaj 53-godišnji stručnjak bit će naravno uz svoju porodicu u teškim momentima.

Igrače je u odsustvu Deschampsa trenirao pomoćni trener Guy Stephen.

"S velikom tugom čuo sam da je jutros preminuo Didierov otac. Didier se pridružio svojoj rodbini i uvjeravam ga u moje prijateljstvo i moju podršku u ovoj muci", rekao je predsjednik Francuskog nogometnog saveza Noel Le Graet.

Mnoge francuske zvijezde, poput Kantea, Mbappea, Benzeme i ostalih, zagrljeni su odali počast Deschampsovom ocu minutom šutnje na treningu. Njihova lica bila su tužna, suosjećali su se sa svojim selektorom, ali nastavili su redovno trenirati.

Francuska će u petak ugostiti Dansku na Stade de Franceu na kojem se nedavno odigralo finale Lige prvaka između Real Madrida i Liverpoola, a to će biti prva od četiri utakmice uLigi nacija u 11 dana.

Slijede dvije utakmice protiv Hrvatske i jedna protiv Austrije.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Francuska se želi snažno oporaviti nakon što je prošle godine ispala u osmini finala od Švicarske na Euru 2020 i ova sjajna generacija igrača ima velike planove u Kataru na Mundijalu, a želi zablistati i u Ligi nacija.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije