Mbappe odbija reklamirati neke bitne sponzore Francuskog nogometnog saveza, evo i koje

Francuzi na mukama

Mbappe odbija reklamirati neke bitne sponzore Francuskog nogometnog saveza, evo i koje

E. Škorić

Francuska je već osigurala nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru, pa je Nogometni savez te zemlje tokom međunarodne stanke zakazao prijateljske utakmice s Obalom Slonovačom i Južnom Afrikom.

Na Francuzima nema nikakvog pritiska, mogu mirno da odrade dva meča, ali postoji određeni problem zbog Kyliana Mbappea i njegove odluke da ne želi reklamirati neke sponzore Francuskog nogometnog saveza (FFF).

RMC Sport piše da je to zbog neuspješnih pregovora nogometaševe porodice, njegovog agenta i Francuskog nogometnog saveza, koji su trajali nekoliko mjeseci. Posljednji put predstavnici PSG-ovog i FFF-a sastali su se prije manje od mjesec dana. S obzirom da su pregovori zastali, Kylian je odlučio da ne reklamira neke sponzore.

Kako prenosi Le Parisien, 23-godišnjak ne želi reklamirati kladionice i brzu hranu. U slučaju reprezentacije to se odnosi na kladionicu Betclic, ugostiteljski lanac KFC i pića Coca-Cola. Mbappe se ne želi povezivati s proizvodima koji mogu dovesti do pretilosti, a uloge smatra opasnim, posebno za mlade navijače.

Mbappe želi promijeniti pravila korištenja prava na sliku francuskih nogometaša. Trenutno se koristi ugovor potpisan 2010. godine. Nakon Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi, predsjednik FFF-a Noel Le Gre odlučio je ukinuti sustav bonusa za igrače koji osigurava savez. Umjesto toga, savez je igračima počeo isplaćivati novac koji mu je prebačen od sponzora za slike nogometaša. Svaki igrač je dobio otprilike isti iznos - u prosjeku od 20 do 25.000 eura za svaki honorar.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Mbappe nije zadovoljan ovakvim stanjem i ovakvom  raspodjelom u reprezentaciji. Ne slaže se da se njegovo ime koristi za reklamiranje sponzora s kojima nema ugovore – posebice se to odnosi na spomenute Betclic, KFC i Coca-Colu.

Ono što bi moglo da se desi zbog Mbappeovog nezadovoljstva je eventualni problemi FFF-a sa spomenutim kompanijama i ostalim sponzorima, dok bi pojedine francuske zvijezde mogle iskazati nezadovoljstvo činjenicom da se u reprezentaciji sve vrti oko Mbappea.

Top Komentari

epson
Bravo Mbappe, samo voda i to OLIMPIJA
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi