Osvajač Lige prvaka donio iznenadnu odluku: "Tijelo je reklo svoje..."
FOTO: EPA

Godinu dana je bez kluba

Osvajač Lige prvaka donio iznenadnu odluku: "Tijelo je reklo svoje..."

H. Zilić

Bivši fudbaler Bayerna Diego Contento odlučio je sve iznenaditi i završiti igračku karijeru u 32. godini života, nakon problema sa povredom.

Pomenuti fudbaler je od ljeta 2021. godine bez kluba nakon razlaza sa Sandhausenom.

Trebao je zatim potpisati za Fortunu Dusseldorf, ali povreda ga je spriječila u toj namjeri.

Oporavak je trajao više do godinu i očekivao se njegov povratak na terene, ali donio je odluku koja je najteža za profesionalne fudbalere.

Bilo je interesa klubova iz Cvajte, prvi se javio Kaiserlsautern, ali ovaj 32-godišnjak je odlučio da je dosta.

"Ovakve odluke nisu jednostavne, ali mislim da je tijelo reklo svoje. Ovo je kraj igračke karijere, a dok malo razmislim o svemu vidjet ću da li ću ostati u fudbalu u nekoj drugoj funkciji", rekao je Contentno.

Oglasi

Ostavio je dubok trag igrajući za Bayern. U minhenskom klub je igrao od 2009. do 2014. godine, a upravo je u Bayernu prošao sve omladinske kategorije.

Nakon Bayerna igrao je za Bordeaux, Fortunu, Sandahusen, a onda je povreda spriječila novi povratak u tim iz Dusseldorfa.

Sa Bayernom je osvojio tri titule prvaka Njemačke, tri Kupa Njemačke kao i Ligu prvaka.

Iako je bio mnogo zahvalan igrač u karijeri nije nikada obukao dres seniorske reprezentacije Njemačke.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Pored Njemačke mogao je nastupati i za Italiju i Argentinu zbog porijekla roditelja, ali poziva nije bilo.

Tako je rano i iznenada karijeru okončao bez reprezentativnog nastupa, ali sigurno da je karijera na klupskom nivou bila izuzetno trofejna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi