Diego Costa će ovog ljeta učestvovati u zanimljivoj razmjeni igrača?

Brazilac seli u Ligue 1?

Diego Costa će ovog ljeta učestvovati u zanimljivoj razmjeni igrača?

Čini se kako bi Brazilac sa španskim pasošem Diego Costa mogao ovog ljeta napustiti redove Atletico Madrida, ali karijeru neće nastaviti u dalekoj Kini.

Costa se prije nešto više od godinu dana vratio u Atletico. Jorgandžije su zbog njega oborile klupski rekord jer su ga platile 66 miliona eura, ali on nije pokazao gotovo ništa.

Kao šlag na tortu stigla je i suspenzija od osam utakmica nakon isključenja protiv Barcelone, a poslije toga se Brazilac nije pojavio na jednom od treninga.

Sve to je navelo čelnike Atletico Madrida da dođu na ideju o prodaji, a za sada navodno imaju jednu zanimljivu ponudu.

Kako prenose španski mediji, PSG je zainteresovan da im ustupi Edinsona Cavanija kako bi Atletico u suprotnom pravcu poslao Costu. U redovima pariške ekipe smatraju da im iskustvo i borbenost Diega Coste može pomoći da se domognu Lige šampiona, a pored toga spremni su da se bore s njegovim nezgodnim karakterom.

Inače, Costa se proteklih sedmica ponovo povezivao sa odlaskom u Kinu, a šta će od svega biti, ostaje nam da vidimo.

Simeone donio odluku o Diegu Costi

Prije nekoliko dana o sudbini Coste govorio je i trener Atletica Diego Simeone. Djelovalo je kao da ga u klubu vidi i naredne sezone...

"Nije imao dobru sezonu, povrede su ga mučile, ali za narednu sezonu ne sumnjam da će biti pravi. Uvjeren sam da će tokom predsezone pokazati strast i glad da ispravi što mu se desilo ove sezone", rekao je Simeone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zatim je govorio i o tome da li će Costu zadržati u klubu i za narednu sezonu. Postoje priče kako bi on mogao preseliti u Kinu.

"U današnjem fudbalu se ništa ne može garantovati. Igrači uvijek imaju mogućnost da odu. Mi želimo biti u vrhu i zadržati sve igrače i rasti iz sezone u sezonu", rekao je Simeone.

Top Komentari

adis_D11
Pa jeli moguće da daju kavanija za ovu budalu.Daju boljeg da dovedu slabijeg,nevjerovatno!
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi