Diego Costa će večeras u tunelu čekati samo jednog čovjeka
Foto: EPA

Jorgandžije dočekuju njegov bivši klub

Diego Costa će večeras u tunelu čekati samo jednog čovjeka

Transfer saga Diega Coste je konačno završena. On je i zvanično postao igrač Atletico Madrida nakon što je u Chelseaju proglašen viškom, a večeras će, u okviru grupne faze Lige prvaka, Jorgandžije dočekati njegov bivši klub.

Atletico Madrid je još uvijek pod transfer zabranom, pa Costa neće moći debitovati za svoj novi-stari klub do januara naredne godine, ali iako se večeras neće nalaziti na terenu, Costa će biti u tunelu novog stadiona Jorgandžija.

Kako britanski Telegraph prenosi, Costa u tunelu želi dočekati Antonia Contea, trenera Chelseaja. Italijanski stručnjak i bivši napadač Chelseaja bi se tako prvi put, nakon prošle sezone, trebali naći licem u lice, a Costa tu priliku želi iskoristiti kako bi se na pravi način oprostio od svog, sada već bivšeg trenera, ali i kako bi njih dvojica "zakopali ratne sjekire."

A sudeći prema Conteovim izjavama, ni on ne bi imao ništa protiv da se i zvanično oprosti od Coste, te bi mu rado pružio ruku u tunelu Wande Metropolitano.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Da, i ranije sam to rekao, nemam problem s Diegom Costom. Rekao sam da mu želimo sve najbolje u budućnosti. Želimo su se zahvaliti za proteklu sezonu. Ponavljam, nemam problem sa njim", izjavio je Antonio Conte.

Podsjetimo, nakon što je prošle sezone postigao 20 golova u Premier ligi, Conte je Costu sms porukom obavijestio da više nije potreban u Chelseaju, a tada je i počela njegova "sapunica", koja je završena transferom u Atletico Madrid.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi