Udarao i provocirao protivnike, a onda je naletio na Emira Spahića: Tuča o kojoj je brujala Španija

Sukobili se na treningu Seville

Udarao i provocirao protivnike, a onda je naletio na Emira Spahića: Tuča o kojoj je brujala Španija

Endin Čaušević

Emir Spahić je sigurno jedan od najboljih odbrambenih fudbalera kojeg je Bosna i Hercegovina imala, a to potvrđuje neizbrisiv trag koji je ostavio u našoj reprezentaciji.

Spahić je skoro 15 godina nosio dres reprezentacije naše zemlje, te je bio i kapiten u najuspješnijem periodu Zmajeva kada smo 2014. godine po prvi put u historiji nastupili na Svjetskom prvenstvu.

Sigurno je da je Spahić ostavio neizbrisiv trag u reprezentaciji za koju je odigrao 94 utakmice i postigao je šest golova. Ovaj 41-godišnjak penzionisao se 2017. godine i od tada nije baš često u medijima.

Pored reprezentativne Spahić je imao i jako dobru klupsku karijeru na kojoj mnogi mogu da mu pozavide. Kao senior debitovao je u dresu zeničkog Čelika, a zatim je u Hrvatskoj igrao za GOŠK iz Dubrovnika i NK Zagreb gdje je odličnim igrama na sebe skrenuo pažnju.

Popularni Spaha je nakon toga otišao u Rusiju gdje je s dosta uspjeha nastupao za Shinnik, moskovski Torpedo i Lokomotiv. Na ljeto 2009. godine prelazi u Montepellier, a nakon dvije dobre sezone u francuskom klubu za dva miliona eura odlazi u Sevillu.

Spahić je u dresu Seville igrao skoro dvije godine, te je bio standardan u ovom timu, ali njegov boravak obilježio je skandal na jednom od treninga kluba iz Andaluzije.

Oglasi

Naime, početkom 2012. godine glavna tema španskih medija bila je tuča Spahića i Garyja Medela na treningu Seville. Čileanac je poznat kao veoma prgav igrač koji često voli da provocira protivnike i dolazi u sukobe, ali kada je Spahić u pitanju jasno mu je bilo da je naletio na pogrešnog.

Sve je počelo kada je Medel na treningu žestoko uletio klizeći i "pokosio" Spahića, a bh. fudbaleru se to uopšte nije svidjelo i odmah je odlučio da reaguje.

FOTO: Potukli se Gary Medel i Emir Spahić na treningu Seville - Pogled.ba

Kako je tada ugledna Marca objavila Spahić je odmah nasrnuo na Medela i započeo tuču, ali na svu sreću tada su ostali igrači Seville odmah reagovali i uspjeli su da ih rastave. Tada ih je trener odmah udaljio s treninga i suspendovao jer nisu igrali naredni meč protiv Real Sociedada.

Potukli se Gary Medel i Emir Spahić na treningu Seville

Oglasi

Spahić je Medelu tada jasno dao do znanja da se s njim ne treba kačiti i da kod njega ne prolaze "fore i finte" koje Čileanac često prodaje svojim protivnicima kako bi ih što više isprovocirao.

Najpoznatija takva situacija desila se na Copa Americi 2019. godine kada je uspio isprovocirati Lionela Messija koji je na kraju ni kriv ni dužan dobio direktan crveni karton baš kao i Medel koji je nasrnuo na njega.

No, sa Spahićem nije bilo mnogo priče nakon okršaja s treninga, a svega nekoliko dana kasnije Medel se pravdao u medijima i govorio kako je bh. fudbaler odlična osoba.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Zaista se slažem odlično sa Spahićem. Da budem tačniji, to mi je jedan od najboljih prijatelja u klubu. Uvijek sjedimo jedan do drugog na večeri i takve stvari. Nakon incidenta na treningu smo sjedili u svlačionici i odmah to riješili. Potom smo se izvinili jedan drugom i ostalim saigračima zbog tog nemilog događaja. Sa Emirom je zaista lako i uvijek je veoma prijateljski raspoložen. Stvarno je sjajna osoba", rekao je Medel nekoliko dana nakon sukoba na treningu.

Spahić je Sevillu napustio počekom 2013. godine kada je prešao u Anzhi gdje je igrao pola godine. Potom je otišao u Bayer Leverkusen, a karijeru je završio 2017.g odine nakon dvije sezone u dresu HSV-a.

Top Komentari

Ajax11
Prije bi rekao da je ovde Spahic dobio po noso…jest da je Spahic reagovao ali je ovaj odmah kao Bullterijer krenuo na Spahica- sreca pa su saigraći reagovali
2 11
Arnel925
Spaha kad je igrao za našu reprezentaciju nisam se bojao ni Ronalda NI Messija. Jer kad je Spaha tu znao sam da neće proći jedino čega sam se bojao da će uvijek fasovati crveni ili napraviti penal
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi