Diego Costa napušta Chelsea, ali ne i Premiership?

Ništa od Atletico Madrida?

Diego Costa napušta Chelsea, ali ne i Premiership?

Sudeći prema engleskom Daily Staru, Everton je spreman da ponudi 30 miliona funti za napadača Chelseaja Diega Costu. 

Costa više nije u planovima trenera Plavaca Antonia Contea, a Italijan mu je to početkom ljeta saopštio preko SMS poruke. 

Španski napadač, koji je zabilježio 16 nastupa za reprezentaciju, ima želju da se vrati u Atletico Madrid, ali Jorgandžije još uvijek imaju zabranu transfera i tako će biti sve do januara. Opcija je da on ode na posudbu prije transfera u Atletico, ali čini se da bi mogao na kraju završiti u Evertonu koji je spreman dati 30 miliona funti Chelseaju. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prve informacije su bile da će Everton htjeti na posudbu dovesti Costu, ali čini se da to nije njihova želja. Završni pregovori trebali bi biti održani danas kada ove dvije ekipe igraju meč 3. kola Premiershipa. Plavci od Evertona žele veznog igrača Rossa Barkleyja tako da bi i ti razgovori danas trebali biti obavljeni. 

Treba reći da Chelsea Costu cijeni 50 miliona funti, ali ukoliko bi Everton njima spustio cijenu za Barkleyja, Plavci bi isto uradili sa Costom. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi